Cruijff neemt biografie Bergkamp in ontvangst

Ger
18 oktober 2013, 18:56   Bijgewerkt: 18 oktober 2013, 19:10

Johan Cruijff heeft vrijdag in Amsterdam het eerste exemplaar van de biografie over Dennis Bergkamp in ontvangst genomen. In het boek gaat het over zijn voetballeven en zijn liefde voor Arsenal en Ajax.

"Johan loopt als een rode draad door mijn loopbaan", aldus Bergkamp. De sierlijke aanvaller debuteerde in 1986 bij Ajax, dat toen onder leiding stond van de legendarische nummer 14. Door zijn goede spel dwong Bergkamp een transfer naar Internazionale af, maar daar beleefde hij een moeizame tijd. Bij Arsenal groeide hij later uit tot een publiekslieveling.

Het meest memorabele moment van Bergkamp in Oranje was tijdens het WK van 1998. In de kwartfinale tegen Argentinië scoorde hij een wonderschone treffer. De Amsterdammer nam in 2006 afscheid als profvoetballer met een emotionele wedstrijd tussen Arsenal en Ajax.

Bergkamp is momenteel asisstent van trainer Frank de Boer in de ArenA. Zijn biografie, geschreven door de Nederlander Jaap Visser en Engelsman David Winner, heeft een Hollandse en Britse versie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen