Ronaldo tegen Ibrahimovic in play-offs

21 oktober 2013, 14:15   Bijgewerkt: 21 oktober 2013, 16:14

Cristiano Ronaldo of Zlatan Ibrahimovic ontbreekt op het WK. De loting voor de play-offs koppelde Portugal, de ploeg van Ronaldo, aan het Zweden van Ibrahimovic. Frankrijk ontmoet Oekraïne, Griekenland strijdt met Roemenië om een WK-ticket. IJsland mag proberen om tegen Kroatië zijn eerste WK-deelname ooit af te dwingen.

De play-offs vinden plaatsen op 15 en 19 november. Portugal, Oekraïne, Griekenland en IJsland spelen hun eerste wedstrijd thuis. De winnaars van de vier duels plaatsen zich als laatste Europese landen voor het wereldkampioenschap in Brazilië.

Mocht Zweden de play-off tegen Portugal verliezen, dan grijpt het voor de tweede keer op rij naast WK-deelname. Ook in 2010 ontbrak de ploeg van vedette Zlatan Ibrahimovic en een handvol eredivisiespelers uit het mondiale eindtoernooi. Portugal is sinds 2002 een vaste klant op WK's. In 2006 bereikte het land de halve finale.

Frankrijk mag niet mopperen over de uitkomst van de loting. Het land was niet geplaatst bij deze loting en had dus ook aan Portugel gekoppeld kunnen worden, maar treft Oekraïne. De Oost-Europeanen eindigden in hun kwalificatiegroep als tweede achter Engeland, Frankrijk moest zijn meerdere erkennen in Spanje.

IJsland, met onder meer Ajax-spits Kolbeinn Sigthórsson en Heerenveen-ster Alfred Finnbogason, mag hoop koesteren op een sensationeel WK-ticket. Met Kroatië rolde niet bepaald de sterkst mogelijke opponent uit de kokers. Kroatië staat weliswaar hoog op de FIFA World Ranking, maar kende een zeer matige kwalificatiereeks. Het verloor zijn laatste twee duels, waarna bondscoach Igor Stimac zelfs opstapte.

Loting play-offs

Portugal- Zweden

Oekraïne- Frankrijk

Griekenland- Roemenië

IJsland- Kroatië

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen