De Jong en Ajax nog op zoek naar juiste ritme

31 oktober 2013, 08:54   Bijgewerkt: 31 oktober 2013, 09:07

Dat Ajax het moeilijk heeft, mag duidelijk zijn. Afgelopen weekeinde werd er met 0-0 gelijkgespeeld tegen hekkensluiter RKC Waalwijk. In de ArenA kon Ajax niet overtuigen, maar omdat alle andere concurrenten verloren, deerde het niet echt. Een overwinning is welkom bij de Amsterdammers, weet ook Siem de Jong: "We zijn nog steeds een beetje zoekende."

"In de laatste fase van ons spel zijn we net niet zuinig en scherp genoeg", verklaart de aanvoerder op de officiële clubsite. "Als we dat verbeteren gaan we gemakkelijker spelen, want we geven niet zo heel veel weg. Maar zolang we zelf niet de eerste goal maken, voetbalt het toch een stuk moeilijker."

Zelf kan hij ook nog niet zijn stempel op wedstrijden drukken. De vorm van vorig jaar is er niet, al kan dit gezocht worden achter de klaplong die De Jong aan het begin van dit seizoen opliep. "Het is allemaal een beetje wisselvallig. Ik ben er toch een tijd uitgeweest. Ik merk ook dat ik toch wel iets heb ingeleverd en nog steeds één, twee kilo lichter ben dan voorheen."

Zijn blessure kwam ongelukkig, want op het moment dat iedereen hard trainde om fit te worden, liep hij juist een trainingsachterstand op. Tijd om dat in te halen is er niet. "Het is tijdens deze drukke periode met zoveel wedstrijden heel lastig om zwaar te trainen. Het is zaak weer in het ritme te komen, ook als team. Daardoor ga je ook weer lekkerder spelen. Voor mijn gevoel ben ik bijna weer honderd procent fit."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen