De Vrij: "In tweede helft waren we nergens"

16 november 2013, 16:34

Als één ding duidelijk werd in de oefenwedstrijd tussen Japan en Nederland, is het dat Oranje nog flink wat werk te verzetten heeft. Japan slaagde er in de tweede helft van het duel in Genk in om de ploeg van Louis van Gaal zijn wil op te leggen.

Oranje kwam in de Cristal Arena van Racing Genk binnen veertig minuten met 0-2 voor. Vlak voor de rust deed Japan iets terug, waarna het in het tweede bedrijf over Oranje heen denderde. Nederland mocht van geluk spreken dat de Aziaten in deze tweede 45 minuten slechts één keer scoorden, want een nederlaag hing in de lucht.

"In de tweede helft waren we nergens", zegt Stefan de Vrij tegen FCUpdate.nl. "We waren overal een stap te laat, Japan was sterker. We voelden ons een beetje machteloos." Een verklaring voor het zeer matige spel van Oranje in het tweede bedrijf heeft de verdediger niet. "Nee, dat is lastig aan te wijzen. We kwamen er op een bepaald moment ook niet meer uit, we konden de bal niet in de ploeg houden."

Ook Kevin Strootman vindt het moeilijk om een oorzaak aan te wijzen voor het verval bij Oranje. "We moeten maar eens goed bekijken wat er allemaal mis ging. Zoiets mag eigenlijk niet gebeuren. We willen altijd domineren, maar dat lukte totaal niet."

De suggestie dat het misschien wel goed is voor Oranje om na de succesvolle WK-kwalificatiecyclus even een 'reality check' te krijgen, wijst Strootman van de hand. "Als speler ben je nooit blij als je zo'n wedstrijd speelt, op welk moment dan ook. Gelukkig krijgen we dinsdag, tegen Colombia, de kans om ons te revancheren. Het is belangrijk om dat ook te doen, anders sluiten we het jaar toch niet lekker af."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen