De Boer: "We zijn gewaarschuwd voor Heracles"

22 november 2013, 15:12   Bijgewerkt: 22 november 2013, 15:21

Zaterdagavond (20.45 uur) wil Ajax de zeges tegen Celtic (1-0) en NEC (0-3) een goed gevolg geven, als het in de eigen Amsterdam ArenA aantreedt tegen Heracles Almelo. Trainer Frank de Boer, die vrijdag aangaf dat Danny Hoesen in de spitspositie geposteerd wordt, zegt gewaarschuwd te zijn voor Heracles, dat onlangs ook in de Kuip wist te winnen van Feyenoord (1-2).

Hoewel de bezoekers uit Almelo op de veertiende plaats staan in de Eredivisie en het moeten stellen zonder Leon van Dijk, Mike te Wierik, Marco Vujicevic, Aleksei Kangaskolkka en Milano Koenders, is De Boer zeer waakzaam voor de Heraclieden: ”We zijn gewaarschuwd, want Heracles haalt de meeste punten in uitwedstrijden”, aldus de Ajax-coach op de officiële website van de Amsterdammers.

Voor De Boer was het aangaande de startopstelling behoorlijk improviseren, aangezien Kolbeinn Sigthórsson (enkel) en Siem de Jong (hamstring) een tijdje uit de roulatie zullen zij bij Ajax. Ook Lerin Duarte, die vrijdag met Jong Ajax zal spelen tegen FC Den Bosch, zit nog niet bij de wedstrijdselectie. Bojan Krkic en Ruben Ligeon zijn op de weg terug van hun blessures, maar het duel met Heracles komt voor dit tweetal nog te vroeg. Over de invulling van de spitspositie was De Boer duidelijk: “Twee jongens die in aanmerking komen voor de spits, zijn geblesseerd. Ik heb een alternatief: Danny Hoesen. Hij zal starten."

Dat zowel Sigthórsson als De Jong geblesseerd terugkeerde van de interlandverplichtingen was voor Ajax een fikse aderlating, zo geeft De Boer ook aan: “We weten hoe belangrijk Siem is voor Ajax. Dat we hem niet kunnen opstellen is een gemis. Maar dat geldt ook voor Kolbeinn. Zij zijn beide belangrijke spelers in het team en dan moet je afwachten of de ploeg net zo stabiel is als de laatste weken. Ik ga daar wel vanuit. We weten wat we willen, maar nu staan er andere poppetjes. Qua spel mag er echter niet veel veranderen”, zo stelt de Ajax-coach.

Ajax zal het aanstaande dinsdag in de Champions League opnemen tegen FC Barcelona. Voordat het vizier op de Catalanen gericht wordt, wil De Boer zich eerst alleen maar focussen op de wedstrijd tegen Heracles: ”Natuurlijk is het een leuk affiche, maar daar koop ik niets voor. De naam Barcelona is helemaal nog niet gevallen. Ik praat er niet over, alleen maar over Heracles. Want de eerste wedstrijd die je speelt, is het belangrijkste. Die heeft gevolgen voor de volgende wedstrijd. We weten hoe belangrijk de competitie voor Ajax is. Wil je op dit niveau acteren, dan moet je in de Eredivisie heel hoog eindigen. Het liefste op de bovenste plaats.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen