Van Gaal tart Belgen: "Jullie denken dat jullie goed zijn?"

6 december 2013, 09:35   Bijgewerkt: 6 december 2013, 14:33

Louis van Gaal denkt dat Oranje tijdens het komende wereldkampioenschap in een groep terecht komt met België. Erg of vervelend zou dat hij dat niet vinden, zegt de bondscoach van Nederland in een interview met het Belgische Sporza. "Geef mij maar een poule des doods. Dat zijn we gewend. Daar raken we wel door", zegt hij.

"Ik heb met de Belgische delegatie in het vliegtuig gezeten", zegt Van Gaal vanuit Brazilië, waar vandaag de loting gehouden wordt. "De hele reis heb ik geroepen dat we in dezelfde poule spelen. Zo krijgen we een hele sterke groep. Jullie denken tegenwoordig toch dat jullie erg sterk zijn?", vraagt hij enigszins plagend. "Dat wordt ons ingefluisterd", reageerde de interviewer. "Oh. Oké dan. Ik dacht dat jullie dat zelf dachten", aldus Van Gaal.

Toch erkent Van Gaal dat België voor het komende WK een meer dan aardige ploeg op de been kan brengen. "De kwaliteit van de spelersgroep vind ik erg hoog. Ik ken veel Belgische internationals, er zijn er veel die in Nederland hebben gespeeld. België speelt attractief voetbal, dat is vroeger wel eens anders geweest. Ik heb wel vertrouwen in de Belgische ploeg. De chemie tussen de trainer en de speler zal bepalen hoe ver België geraakt."

Tegen wie Oranje moet spelen tijdens het WK in Brazilië, is volgens Van Gaal echter veel minder belangrijk dan wáár en hoe laat. "Je krijgt in Brazilië niet alleen te maken met de tegenstander, maar ook met hele andere factoren. Je kan hier heel lang in een vliegtuig zitten en het klimaat zal ook een grote rol spelen. Een wedstrijd spelen om 13.00 uur ’s middags of 19.00 uur ’s avonds maakt ook een groot verschil. Het ene land zal ook langer van een wedstrijd kunnen herstellen dan een ander. Dat vind ik niet kunnen. Je speelt hier niet onder gelijke omstandigheden. Teams met een gunstige loting maken meer kans om door te stoten", vindt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen