Van Persie: "Mooie groep, ik kijk er erg naar uit"

6 december 2013, 22:35

Het Nederlands elftal weet na de loting van vrijdag dat het op het WK in Brazilië in Groep B zal spelen tegen Spanje, Chili en Australië. Bondscoach Louis van Gaal liet al weten dat hij niet echt tevreden was met de tegenstanders. Oranje-aanvoerder Robin van Persie noemt de loting ‘interessant en leuk’.

Oranje zal in haar openingsduel de degens kruisen met Spanje, dat in de WK-finale in 2010 nog te sterk was voor het Nederlands elftal. “Bijzonder dat we het WK beginnen tegen de tegenstander waar we vier jaar geleden in de finale tegen geëindigd zijn. Ik vind het mooi dat we bij de eerste gelegenheid meteen de kans krijgen dat goed te maken”, zo stelt Van Persie, die denkt dat de wedstrijd tegen Spanje zal weergeven hoe de verhoudingen op dat moment zijn: “Na die wedstrijd weten we ook meteen waar we staan. De volgorde van de duels is in mijn ogen goed.”

Naast Spanje treft Oranje ook Australië en Chili. Pittige tegenstanders, denkt Van Persie: “Australië is fysiek een ijzersterk land. Van de wedstrijd die we in De Kuip tegen ze speelden (1-1), staat me bij dat die erg lastig was. Chili is in Nederland misschien niet zo bekend, maar ik heb delen van hun wedstrijd tegen Engeland op Wembley gezien en daar speelden ze echt goed. Chili won daar met 2-0 en dat lukt niet heel veel ploegen. Zij proberen te voetballen, zelfs de keeper en twee laatste mannen doen daaraan mee.”

Tenslotte laat Van Persie zijn licht schijnen op het Braziliaanse klimaat: “Ik ben blij dat we niet naar de Amazone hoeven. In de voorbereiding met Manchester United heb ik meegemaakt hoe het is om van een ‘normaal’ klimaat naar een plaats met zo’n hoge luchtvochtigheid te verhuizen; dat is echt ongelooflijk zwaar. Kortom, ik vind het een mooie groep en kijk er erg naar uit.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen