Clasie: "Sterkste half uur van Feyenoord in uitduel"

Ger
8 december 2013, 16:04

Jordy Clasie blikt tevreden terug op de start van Feyenoord in het uitduel met SC Heerenveen. De sterke openingsfase leverde het elftal van trainer Ronald Koeman twee doelpunten op. Door de uiteindelijke 1-2 zege blijft Feyenoord bovendien in de top van de Eredivisie meedoen.

Jean-Paul Boëtius en Lex Immers haalden in het eerste kwartier succesvol de trekker over voor de Rotterdammers. "Dit waren onze sterkste dertig minuten in een uitwedstrijd", zegt Clasie tegen FCUpdate.nl. "We wilden de overwinning op PSV graag een goed vervolg geven. Onze instelling was uitstekend. Heerenveen werd vol onder druk gezet en we waren rustig aan de bal. We controleerden de wedstrijd en dat resulteerde in twee snelle doelpunten."

Clasie beseft dat Feyenoord zelf een grote rol speelde in de comeback van de thuisploeg. "We hadden het moeten uitspelen, maar na een half uur zakten we toch terug. Daarmee hielpen we Heerenveen terug in de wedstrijd", weet de controlerende middenvelder. In de blessuretijd van de eerste helft dwong Heerenveen de aansluitingstreffer af. Vlak na de pauze hadden de Friezen zelfs de 2-2 kunnen maken, maar met zijn voet maakte doelman Erwin Mulder een inzet van Alfred Finnbogason onschadelijk.

"In de tweede helft was eigenlijk alles mogelijk. Erwin heeft ons na rust met enkele reddingen echt uit de brand geholpen", prijst Clasie zijn keeper. Door de overwinning blijft Feyenoord de nummer vier van de ranglijst, met zes punten achterstand op koploper Vitesse. "We wisten dat we Heerenveen moesten verslaan om bovenin mee te draaien. Als we de laatste twee thuisduels van dit jaar ook nog winnen, gaan we met een prima gevoel de winterstop in", aldus de Oranje-international.

Zijn eigen spel schenkt Clasie de laatste weken al veel voldoening. "Ik zit lekker in m'n vel. Ik onderschep veel ballen en ben belangrijk voor het team. Dat wil ik ook graag, zo'n bepalende rol. Al was ik vandaag niet echt te spreken over mijn optreden. Ik had enkele slordige momenten en dat moet echt uit mijn spel. Ik ben niet snel tevreden over mezelf, want ik wil me graag verder ontwikkelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen