Tevreden Alderweireld: "Heb bewezen dat ik dit kan"

2 januari 2014, 14:21

Zijn avontuur bij Atletico Madrid begon wat moeizaam en in de eerste maanden van het seizoen zat Toby Alderweireld vooral op de bank, maar inmiddels heeft de Belg zijn draai gevonden. Hij komt meer en meer aan spelen toe en voelt zich goed in Spanje, zegt hij in een interview op de website van de UEFA.

"Het aanpassingsproces is goed verlopen en ik maak steeds meer minuten, dus ik ben tevreden", zegt de verdediger, die afgelopen zomer voor negen miljoen euro overkwam van Ajax. Voor Atletico speelde hij tot dusver acht wedstrijden en hoewel dat niet veel lijkt, bekijkt de Belg het positief. "Ik heb voor mezelf bewezen dat ik dit kan, dat ik een niveau hoger aankan. En naar de trainer toe heb ik bewezen dat ik denk aan het teambelang."

Atletico, de ploeg van Alderweireld, maakt een uitstekend seizoen door. Halverwege het seizoen lijkt de ploeg met FC Barcelona en stadgenoot Real te kunnen strijden om het kampioenschap. "Iedereen werkt keihard", zegt de Belg. "We hebben een mix van zeer getalenteerde en ervaren spelers en niemand is groter dan de groep, dat is heel belangrijk. We gaan iedere wedstrijd in met het doel om drie punten te pakken, niets anders."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen