De Jong richt zich op spitspositie: "Was de afspraak"

10 januari 2014, 09:49

Siem de Jong gaat er vanuit dat hij zich na de winterstop moet richten op de spitspositie bij Ajax. De aanvoerder speelde in de eerste maanden van dit seizoen op het middenveld, maar schoof in november na overleg met de technische staf een linie naar voren. Hoewel hij daarna door een blessure weinig speelde, gaat De Jong er vanuit dat aan die situatie niets veranderd is. Dat zegt hij in een interview met Ajax TV.

"Voor de wedstrijd tegen Celtic hebben we besproken dat ik in de spits zou gaan spelen", zegt De Jong. "Het middenveld heeft het daarna goed opgepakt, dat is steeds beter gaan draaien. Of ik na de winter dus weer in de spits zal staan? Misschien wel, ja. Die afspraak hadden we een tijdje geleden gemaakt en ik denk niet dat daar veel aan veranderd is. Al zal ik de komende periode nog wel een keer met de trainer gaan praten."

Voor De Jong was de eerste helft van dit seizoen zeker niet het beste half jaar uit zijn carrière. Een klaplong hield hem weken aan de kant en toen hij daarvan hersteld was, liep de aanvoerder een hamstringblessure op. "Achteraf ben ik, na die klaplong, misschien te vroeg begonnen. Ik was volledig hersteld van de klaplong, maar had weinig getraind. Twee weken op bed liggen heb ik misschien onderschat, met die blessure als gevolg."

Inmiddels is de Oranje-international weer helemaal fit. "Ik voel me goed, sterk. Of ik nog wedstrijdritme mis, zal de komende dagen blijken. Dat is nu lastig in te schatten." Na de winterstop hoopt De Jong met Ajax een gooi te kunnen doen naar een vierde landstitel op rij. "Dat was mijn doel, toen ik besloot te blijven. We staan bovenaan, dat was de afgelopen seizoenen niet zo. Maar achtervolgen is misschien wel makkelijker dan voorop lopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen