Luuk de Jong: "Jaar om snel te vergeten"

11 januari 2014, 17:25

Luuk de Jong hoopt dat het nieuwe jaar hem op voetbalgebied meer brengt dan 2013. De twaalf maanden die achter hem liggen, hebben voor de spits niet opgeleverd wat hij er van verwacht had.

"Het was een jaar om snel te vergeten", zegt de aanvaller in een interview met Kicker. Bij zijn club Borussia Mönchengladbach kwam de oud-speler van De Graafschap en FC Twente niet verder dan een rol als reserve. Sinds de zomer mocht hij dertien keer opdraven, telkens als invaller. "Ik had gehoopt om in mijn tweede seizoen in de Bundesliga een volgende stap te zetten in mijn ontwikkeling. Dat is nog niet gelukt", geeft hij toe.

Omdat hij geen basisplaats heeft, is de toekomst van De Jong al geruime tijd onderwerp van gesprek. Zelf lijkt de spits ook niet precies te weten wat hij wil. "Ik voel me goed, Gladbach is een prachtige club. Ik train met veel plezier, maar in het weekend zit ik telkens op de bank. Dan vindt geen enkele voetballer leuk, ik wil spelen. Het liefst blijf ik, en speel ik hier wekelijks. Maar als dat niet mogelijk is, moet ik misschien verder kijken. Als een club zich meldt die bij me past en waar ik veel kan spelen, ga ik daarover nadenken. Maar zo ver is het nog niet."

Onder meer het Engelse Newcastle United zou belangstelling hebben in de 23-jarige De Jong.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen