Van der Sar: "Ik herken mijn stijl in Courtois"

Ger
30 januari 2014, 12:41

Edwin van der Sar heeft zich lovend uitgelaten over Thibaut Courtois. De oud-doelman van het Nederlands elftal is zeer te spreken over de sobere stijl van de pas 21-jarige Belgische international.

De directeur marketing van Ajax deed zijn uitspraken in Brussel, waar hij aanwezig was bij een vergadering van de European Club Association. "Eerst en vooral wil ik België feliciteren omdat het tegenwoordig zoveel jonge topvoetballers opleidt. Courtois is daar een van en ik herken mijn stijl in hem. Hij is natuurlijk ook groot en smal, maar hij is vooral sober", laat Van der Sar optekenen in Het Laatste Nieuws. "Soms zie ik keepers die bij elke redding hun armen en benen in de lucht gooien, terwijl doelmannen als Courtois en ik op zulke momenten gewoon denken: zet twee stapjes opzij en je hebt die bal ook. Dat is misschien niet zo mooi om naar te kijken, maar wel efficiënt."

Courtois staat sinds de zomer van 2011 onder contract bij Chelsea. Zijn debuut voor de Londense club heeft hij nog altijd niet gemaakt. Voor het derde seizoen op rij speelt de sluitpost op huurbasis voor Atletico Madrid. "Courtois moet nu goed nadenken over zijn toekomst", adviseert van der Sar. "Als hij naar Chelsea terugkeert, zal hij de strijd moeten aangaan, terwijl hij bij Atletico zeker is van zijn wedstrijden en daar verder kan groeien. Atletico is ook geen verkeerde club, hoor. Als je tegen Barcelona en Real Madrid speelt, leer je veel bij en dat is goed met het oog op de nationale ploeg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen