Van Praag ziet ideale Ajax-trainer: "Geef die man een kans!"

15 maart 2023, 23:52
Van Praag ziet ideale Ajax-trainer:

Als het aan voormalig Ajax-voorzitter Michael van Praag ligt, dan blijft John Heitinga ook na dit seizoen trainer van Ajax. In een interview met De Telegraaf zegt de gewezen bestuurder dat de 39-jarige oud-verdediger die kans verdient. Van Praag breekt in datzelfde interview tevens een lans voor Pier Eringa en Edwin van der Sar

"Van mij mag hij blijven", zegt Van Praag in het bewuste interview. "Louis van Gaal kwam in mijn tijd niet helemaal uit eigen boezem, maar toch weer wel. Ajax heeft altijd geprobeerd om mensen uit eigen geledingen op de stoel van hoofdtrainer te krijgen. Later is dat ook succesvol gebeurd met Frank de Boer. Dus ik vind: geef die man een kans!", aldus Van Praag. 

Rasbestuurder

Tussen 1989 een 2003 was Van Praag zelf voorzitter van de Amsterdamse club, gedurende een uiterst succesvolle periode. Onder meer de Champions League en de Wereldbeker voor clubs werden onder zijn bewind bijgezet in de prijzenkast. Hij is blij dat de club in de persoon van Pier Eringa een nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen heeft binnengehaald. "Pier is een succesvolle rasbestuurder die niet wacht tot problemen zich voordoen, maar problemen ziet aankomen en ze voortijdig tackelt", zo omschrijft Van Praag de voormalig ProRail-topman die dinsdag benoemd werd als opvolger van de vertrekkende Leen Meijaard. 

Wespennest

Op bestuurlijk vlak zit Ajax momenteel niet in het rustigste vaarwater. Toch vindt Van Praag niet dat de club een 'wespennest' genoemd kan worden. "Ajax is vanwege de structuur een lastige club om te besturen", weet Van Praag. Hij vindt de kritiek die algemeen directeur Edwin van der Sar regelmatig oogst dan ook onterecht. "Veel mensen roepen van alles over Edwin van der Sar, maar dat doen ze alleen op basis van de manier waarop hij interviews geeft. Het is oneerlijk, want ik hoor van andere clubs dat hij nationaal uitstekend opkomt voor de belangen van Ajax. En in Europa loopt iedereen met hem weg, omdat hij zo daadkrachtig is."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen