Onana blikt terug op finale: "Amin Younes schrok van zijn enorme armen"

11 maart 2023, 20:56
Onana blikt terug op finale:

André Onana heeft in een interview met DAZN teruggeblikt op de Europa League-finale van 2017. De Kameroener was naar eigen zeggen op van de zenuwen voorafgaand aan de eindstrijd tegen Manchester United. Hij was bovendien niet de enige Ajacied die last had van de spanning. 

Onana was negentien ten tijde van de finale en nog maar kort eerste keus onder de lat in Amsterdam. "We hadden al verloren voordat de wedstrijd gespeeld was", blikt de doelman terug. "Allemaal angst. Toen we in Stockholm aankwamen belde ik Edwin van der Sar om hem te zeggen dat ik me niet goed voelde en dat ik niet wilde spelen." De algemeen directeur kwam vervolgens met een laconiek antwoord, onthult Onana. "Ik ben te oud en heb geen handschoenen mee, dus jij gaat spelen."

Voorafgaand aan het duel raakte Onana onder de indruk van zijn collega aan de overkant. "Ik stond in de spelerstunnel, en toen stond David de Gea ineens achter me. Een half jaar eerder speelde ik nog op de PlayStation met hem." Ook Amin Younes was behoorlijk geïntimideerd voorafgaand aan de wedstrijd, herinnert Onana zich. "Hij was geschrokken van de enorme armen van zijn directe tegenstander Antonio Valencia. Hij zei: 'oei, tegen hem kan ik niet spelen'. 

Het jeugdige Ajax van Peter Bosz was dan ook kansloos in de finale tegen het United van José Mourinho. Door treffers van Paul Pogba en Henrykh Mkhytarian zegevierden de oppermachtige Engelsen met 0-2 in de Friends Arena in Stockholm. Ajax kwam geen moment in de buurt van de vorm die het eerder dat seizoen in Europa had laten zien. Het jonge elftal schakelde onder meer Olympique Lyonnais en Schalke 04 uit op weg naar de eindstrijd. 

Reacties

Rosa
Link gekopieerd!
avatar

Onana: matige, "doordeweekse" keeper. Met hem wint een ploeg geen prijzen.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
avatar

Gelul !!!!

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
avatar

Judas en grote loser😈

Zeeuwke
Link gekopieerd!
avatar

Das wel waar ! Succes morgen Marco

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
avatar

Topkeeper, maar met of zonder onana waren ze compleet kansloos ...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Inloggen