Kwakkelend Racing Genk zet Been op straat

24 februari 2014, 00:01

Mario Been is niet langer trainer van Racing Genk. De drievoudig kampioen van België meldt zondagavond via de officiële kanalen dat het afscheid heeft genomen van de Nederlandse oefenmeester. De 0-2 thuisnederlaag tegen Waasland-Beveren van eerder op de avond was voor het bestuur de welbekende druppel.

Been zat al een tijdje op de schopstoel bij Genk. De equipe uit Belgisch-Limburg begon nog prima aan het seizoen, maar sinds een aantal maanden is het crisis. Maar liefst tien van de laatste dertien wedstrijden werden verloren, tegenover slechts drie zeges. Het verlies tegen Waasland-Beveren was de vijfde opeenvolgende thuisnederlaag voor Genk.

Wel leidde Been Genk, voor het tweede jaar op rij, naar de knock-outfase van de Europa League. De ploeg strijdt met het Russische Anzhi Makhachkala om een plek in de achtste finales. De heenwedstrijd in Rusland eindigde vorige week in 0-0. De return is komende donderdag in de Cristal Arena, maar Been zal dan dus niet meer in de dug-out zitten bij Genk. Pierre Denier en Hans Visser nemen voorlopig de honneurs waar.

"Na de thuisnederlaag tegen Waasland-Beveren zondagavond werd duidelijk dat de hoognodige ommekeer in de resultaten in de Jupiler Pro League al te lang uitbleef", stelt de club in een verklaring. "KRC Genk en Mario Been wensen te benadrukken dat beide partijen deze beslissing betreuren. KRC Genk wenst Mario Been te bedanken voor de vele mooie successen die er onder zijn trainerschap zijn beleefd."

Het winnen van de Belgische beker, vorig seizoen, was het grootste succes van Genk onder leiding van Been.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen