Zaakwaarnemer De Jong: "WK wordt moeilijk verhaal"

19 maart 2014, 08:21

Louis Laros, de zaakwaarnemer van Siem de Jong, denkt dat de middenvelder van Ajax een streep kan zetten door WK-deelname. De zesvoudig Oranje-international liep zondag tegen NAC Breda een scheurtje in zijn hamstring op, waardoor hij de rest van het seizoen mogelijk moet missen. De kans dat bondscoach Louis van Gaal hem opneemt in de selectie voor het WK in Brazilië is daardoor klein geworden, erkent Laros.

In AD Sportwereld laat Laros weten dat, wat het WK betreft, nergens meer op gerekend wordt. "Laat duidelijk zijn dat Siem dolgraag wil, maar als je realistisch bent wordt het een moeilijk verhaal. Ik neem aan dat Van Gaal geen risico neemt. Dat is extra pijnlijk, omdat de bondscoach veel vertrouwen in hem had. Dat is ook niet zo gek, omdat Siem als spits uit de voeten kan en op het middenveld rechts, links en op '10'", stelt hij.

De bedoeling was dat De Jong in de zomer zou vertrekken bij Ajax, ook omdat zijn contract in 2015 afloopt. Maar nu dit seizoen door blessures deels in het water gevallen is, wijzigen die plannen mogelijk. "We houden alles open, maar Siem wil in elk geval door de voordeur vertrekken. We hebben altijd een win-win-situatie voor ogen gehad. Daarom gaan we eerst met Ajax om de tafel om de nieuwe situatie te bespreken", zegt Laros.

De 25-jarige De Jong rolde dit seizoen, tot zijn grote frustratie, van de ene blessure in de andere. "Siem was nooit geblesseerd. We willen onderzoeken hoe dit is gekomen en hoe we dat in de toekomst kunnen voorkomen. Mogelijk dat de blessures terug te voeren zijn op de ingeklapte long aan het begin van dit seizoen. Siem heeft onder narcose gelegen en wat power betreft een jasje uitgedaan. Daarna is hij van de ene in de andere blessure terecht gekomen. Het is niemand te verwijten, want medisch gezien en voor zijn gevoel zal hij honderd procent fit zijn geweest. Maar 'optrainen' is toch wat anders dan kracht opdoen in wedstrijden", concludeert Laros.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen