Bayern-toptalent Green verkiest VS boven Duitsland

19 maart 2014, 10:16

Julian Green wil met de Verenigde Staten naar het WK in Brazilië. De 18-jarige aanvaller van Bayern München, jeugdinternational van Duitsland, heeft laten weten uit te willen komen voor de Amerikaanse nationale ploeg. Dat meldt US Soccer, de Amerikaanse voetbalbond, in een officiële verklaring.

Green is geboren in het Amerikaanse Florida, maar verhuisde al op 2-jarige leeftijd naar Duitsland. Hij mocht om die reden voor beide landen uitkomen en speelde onder meer voor Duitsland onder 19, maar heeft nu toch gekozen voor de Verenigde Staten. "Het was een belangrijke beslissing, waar ik lang over nagedacht heb. Maar mijn roots liggen in Amerika en ik ben er trots op dat ik voor dit land uit mag komen", stelt hij.

In november 2013 maakte Green zijn debuut in het eerste elftal van Bayern München. Hij wordt gezien als een groot talent, maar veel ervaring heeft hij nog niet. Desondanks mikt hij op WK-deelname. "De bondscoach heeft veel vertrouwen in me, ik zal er alles aan doen om een plekje in de WK-selectie af te dwingen."

Opvallend genoeg is de bondscoach van de Verenigde Staten een Duitser, Jürgen Klinsmann. Op het WK zitten Duitsland en de VS bij elkaar in de groep, ze vormen met Ghana en Portugal de loodzware Groep G.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen