PSV klopt Roda JC en stijgt naar plek twee

22 maart 2014, 22:37

PSV is voor minimaal een week de nummer twee van de Eredivisie. Door een 3-1 zege op hekkensluiter Roda JC en de uitglijder van Vitesse bij FC Groningen (3-1 verlies), heeft de ploeg van coach Phillip Cocu de plek bereikt die aan het eind van het seizoen recht geeft op deelname aan de Champions League-voorronde. Twee andere teams die daar aanspraak op maken, FC Twente en Feyenoord, komen dit weekend vanwege de nucleaire top niet in actie.

Bryan Ruiz, in de winterstop gehaald om de Eindhovense selectie van een kwaliteitsimpuls te voorzien, hielp PSV tegen Roda over het dode punt. De aanvaller uit Costa Rica stond halverwege de tweede helft, bij een stand van 1-1, op de goede plek toen de bal na een actie van Memphis Depay in de doelmond bleef liggen. Ruiz hoefde zelf niet eens te schieten, na een wanhoopspoging van een Roda-verdediger om een doelpunt te voorkomen caramboleerde de bal via het been van de aanvaller tegen de touwen. Een gelukje dus, maar PSV verdiende de voorsprong. Het was, over de hele wedstrijd gezien, simpelweg beter dan de bezoekers uit Kerkrade.

Met Roda trof PSV een ploeg in crisis. De Limburgers zijn niet alleen hekkensluiter van de Eredivisie, maar reisden door blessures ook flink gehavend af naar Eindhoven. Vier spelers die in de spits kunnen spelen, Berry Powel, Anco Jansen, Krisztián Németh en Wiljan Pluim, waren door blessures of ziekte niet inzetbaar. Optie nummer vijf voor die plek, Frank Demouge, was niet fit genoeg om te starten. Hij begon op de bank.

Coach Jon Dahl Tomasson moest dus puzzelen en koos ervoor om Mitchell Donald, een middenvelder, in de spits te posteren. Met de gelegenheidsspits ging de ploeg op jacht naar de derde stunt van dit seizoen tegen PSV, want in oktober wist het de Eindhovense formatie al twee keer te verslaan. In de competitie werd het toen 2-1, in de beker zelfs 3-1. Die bekerzege boekte Roda bovendien in het hol van de leeuw, in het Philips Stadion.

Even leek een derde stunt van Roda er dus in te zitten, maar PSV liet zich niet van de wijs brengen. Hoewel de ploeg moeizaam aan de tweede helft begon, drong het de bezoekers steeds verder terug op eigen helft. De treffer van Ruiz kwam de ploeg dan ook toe en zorgde voor opluchting in het Philips Stadion, Jeffrey Bruma zorgde enkele minuten later voor de definitieve beslissing in de wedstrijd. De verdediger kopte uit een corner, via de grond, de 3-1 achter Kurto. De achtste overwinning op rij was daarmee een feit voor PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen