De Boer: "Eigen tempo bepalen tegen RKC"

1 april 2014, 15:39

Ajax kan woensdagavond in Waalwijk een grote stap zetten naar de vierde landstitel op rij. De ploeg van trainer Frank de Boer moet dan winnen van laagvlieger RKC, waar het eerder dit seizoen niet verder kwam dan een bloedeloos gelijkspel.

"Wij moeten agressief spelen en ons eigen tempo bepalen", zegt De Boer op de clubsite. "RKC heeft het ons in eigen huis al lastig gemaakt en tegen grote teams hebben ze goede resultaten geboekt. Zij houden tien spelers achter de bal en hopen op die ene uitval. Zo hebben ze zondag ook bij Roda een stiekeme 0-1 overwinning behaald. Ik denk dat RKC woensdag ook tevreden zal zijn met een punt." Ajax moet het in Waalwijk doen zonder de geblesseerde Niklas Moisander. Verder zijn ook Siem de Jong en Viktor Fischer niet van de partij. De Boer: "Met Siem gaat het de goede kant op, al is Niklas iets verder in het herstel. Viktor gaat het dit seizoen niet meer redden."

De Boer heeft naar eigen zeggen de knop snel omgezet na de 3-0 zege op FC Twente. "Degene die het snelste moet reageren van iedereen, ben ik. Dus ik was gelijk na Twente al met de volgende wedstrijd bezig. En ik was er snel uit hoe ik het tegen RKC wil gaan doen", stelt de oefenmeester. "We hebben een belangrijke stap gezet, maar we hebben nog niets. Er zijn nog vijf duels te spelen en daar moeten we nog wel punten halen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen