Atletico sleept goed resultaat uit het vuur in Camp Nou

1 april 2014, 22:43

Atletico Madrid is nog altijd zonder nederlaag in dit Champions League-seizoen. De nummer één van de Spaanse Primera Division speelde dinsdag met 1-1 gelijk tegen FC Barcelona, een resultaat dat perspectief biedt voor de return van volgende week in het eigen Estadio Vicente Calderón.

FC Barcelona en Atletico Madrid, het is het beste wat het Spaanse voetbal te bieden heeft. Het zijn de nummers twee en één van de Primera Division, de teams die met Real Madrid gaat uitmaken wie landskampioen wordt. De beste papieren daarvoor heeft Atletico, dat met nog zeven competitieduels te gaan één punt meer dan dan Barça. De voorsprong op Real Madrid zelfs al drie punten.

Maar hoe mooi landskampioen worden ook is, de overtreffende trap blijft de Champions League. Daar wil je het laten zien, daar kan je geschiedenis schrijven. Zeker als je, zoals Atletico, deze prijs nog nooit gewonnen hebt. De voormalige Europa Cup II wist de ploeg al wel eens te winnen, opvallend genoeg de wereldbeker ook. Maar de Europa Cup I, of Champions League, ontbreekt nog op de erelijst. Wordt die prijs binnengehaald, dan is deze selectie in één klap legendarisch.

Tegenvaller voor Atletico was echter de blessure van Diego Costa. De topscorer, in de nationale competitie al goed voor 25 doelpunten, liep vroeg in de wedstrijd een blessure een zijn hamstring op. In aanloop naar de wedstrijd was Costa al niet okselfris, hij kampte met een kwetsuur aan zijn dijbeen. Toch startte hij in de basis, maar na amper een half uur zat zijn wedstrijd erop. De kans dat hij op tijd opgelapt is voor de return in Camp Nou, lijkt te verwaarlozen.

Ook zonder Costa kan Atletico echter scoren, bewees zijn vervanger Diego Ribas da Cunha. De kleine middenvelder, in het verleden jaren actief in Duitsland voor Werder Bremen en VfL Wolfsburg, schoot in Camp Nou op fenomenale wijze de 0-1 tegen de touwen. Zijn schot vanaf een meter of 25 was Barça-keeper José Manuel Pinto, de vervanger van de geblesseerde Víctor Valdés, te machtig.

Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang uit zich wachten. Na een prachtige pass van Andrés Iniesta, die de bal door vier Madrileense verdedigers door wist te krijgen, rondde Neymar fraai af. De Braziliaan legde de bal in de verre hoek en voorkwam zo dat zijn ploeg op eigen veld tegen een nederlaag aanliep. Maar gemakkelijk gaat de klus niet worden voor Barça, over acht dagen in Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen