Ajax laat zich niet verrassen door RKC Waalwijk

2 april 2014, 20:40   Bijgewerkt: 2 april 2014, 22:02

Ajax heeft ook één van de laatste horden op weg naar het kampioenschap probleemloos genomen. In Waalwijk won de koploper simpel met 2-0 van RKC, een stand die na een half uur al op het scorebord stond door doelpunten van Joël Veltman en Davy Klaassen. Door de zege kan Ajax komende zondag, uit bij Vitesse, de titel al veiligstellen. Dit kan alleen als concurrent Feyenoord diezelfde middag, thuis tegen RKC, punten morst.

Een bezoekje aan het Mandemakers Stadion kan best lastig zijn, bewezen onder meer Feyenoord en PSV dit seizoen. De Rotterdammers verloren met 1-0 in het knusse stadion, PSV ging zelfs met 2-0 de boot in. Tegen Ajax ging de thuisploeg voor een derde stunt, wat zou betekenen dat het in één seizoen alle traditionele topclubs zou verslaan, een unicum in de clubhistorie.

De keuze van coach Frank de Boer om in Waalwijk wat andere spelers in de basis te zetten, pakte zodoende goed uit. Hij had, ten opzichte van de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Twente, flink het mes in zijn elftal gezet. Nicolai Boilesen, Thulani Serero, Ricardo Kishna en Bojan Krkic waren uit het team verdwenen, voor hen speelden Lerin Duarte, Christian Poulsen, Lesley de Sa en Sigthórsson, de man van de assist bij de 2-0.

Door de zege op RKC is Ajax nog maar één of maximaal twee overwinningen verwijderd van de titel. Het feest kan zondag al plaatsvinden in het Arnhemse Gelredome, maar dan moet concurrent Feyenoord punten morsen. Gebeurt dat niet, dan kan Ajax de klus een week later in eigen huis tegen ADO Den Haag klaren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen