AZ-debutant Hoedt: "Geloof dat ik alle luchtduels won"

7 april 2014, 08:26

Wesley Hoedt maakte zondag zijn eerste minuten in de Eredivisie. De verdediger van AZ kwam in de wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade na 45 minuten in de ploeg. Hij kijkt tevreden terug op zijn debuut.

"Ik won inderdaad veel duels", zegt Hoedt op de clubsite. "Dat is ook een kracht van mij. Verdedigend ben ik sterk. En ja, ik geloof dat ik alle luchtduels van Berry Powel heb gewonnen. Gelukkig heb ik ook kunnen laten zien dat ik aanvallend mijn inbreng kan hebben. Ik had de voorassist bij onze 1-2. Ik zag Steven Berghuis diep gaan en gaf een mooie crosspass. Hij maakte vervolgens een geweldige actie waarna Aron kon scoren."

Eerder dit seizoen maakte de 20-jarige Hoedt al minuten in de EL-wedstrijd tegen PAOK Saloniki. In de Eredivisie bleef een debuut lang uit, maar zijn geduld werd tegen Roda beloond. "Of ik ongeduldig werd? Tegenwoordig krijgen jonge jongens al snel een kans in de Eredivisie. Het is daardoor een competitie waarin de gemiddelde leeftijd laag is. Dat ik ongeduldig werd is natuurlijk iets goeds, maar het is ook aan anderen om het af te remmen. Ik heb een tijdje moeten wachten op deze kans, nu kwam-ie. En ik denk ook wel dat ik 'm gepakt heb."

De wedstrijd tussen Roda JC Kerkrade en AZ eindigde zondagmiddag in een 2-2 gelijkspel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen