FOX akkoord met Ajax: "Sportieve argument niet het beste"

8 april 2014, 10:00   Bijgewerkt: 8 april 2014, 10:13

Na overleg met FOX Sports, de clubs en de gemeenten besloot de KNVB maandag om de wedstrijd van komende zondag tussen Ajax en ADO Den Haag naar 16.30 uur te verschuiven. Dit omdat Ajax dan niet hoeft te wachten op het mogelijk beslissende resultaat bij PSV-Feyenoord, dat ook om 16.30 uur begint. Zendgemachtigde FOX Sports zegt alleen uit veiligheidsoverwegingen akkoord te zijn gegaan.

Met het oude programma zouden de Ajax-fans uren moeten wachten op het resultaat van Feyenoord. De kans dat het dan onrustig zou worden in de stad, was aanwezig. FOX heeft daar begrip voor. "Het sportieve argument vinden wij niet het beste, want dan zou de KNVB ook de wedstrijden onderin tegelijkertijd moeten laten beginnen", stelt woordvoerder Maarten van Rooijen tegen het AD. "Maar als er goede redenen zijn vanwege de openbare orde, dan willen wij graag meewerken aan zo'n verzoek en passen we onze programmering aan."

Desondanks is de zender niet blij met het verschuiven van de wedstrijd. "Een planning van wedstrijden is er niet voor niets. Er is een uitgebalanceerd programma, waarin ook ruimte wordt gecreëerd voor beschouwingen. Dat wordt nu iets moeilijker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen