KNVB: "Zelf initiatief voor verplaatsen Ajax-ADO genomen"

8 april 2014, 10:40

Het feit dat de competitiewedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag verschoven is van 12.30 naar 16.30 uur, heeft niet louter tot positieve reacties geleid. De indruk bestaat dat de KNVB zijn oren heeft laten hangen naar onder meer Ajax-coach Frank de Boer, die na afloop van de wedstrijd tegen Vitesse liet weten dat graag zou zien dat het aanvangstijdstip gewijzigd werd. In een speciale verklaring op de eigen website benadrukt de voetbalbond dinsdag echter dat het zelf het initiatief genomen heeft voor de verschuiving.

"De KNVB hecht er waarde aan te benadrukken dat de voetbalbond zelf het initiatief voor het verplaatsen van de wedstrijd heeft genomen", laat de voetbalbond weten, als reactie op een artikel in De Telegraaf. Deze krant zette de tekst 'KNVB luistert naar De Boer' boven een artikel over de wijziging in het speelschema. Van luisteren naar De Boer is geen sprake, stelt de bond. "Zoals maandag reeds benadrukt heeft de KNVB na afloop van de wedstrijd Vitesse-Ajax direct contact gezocht met de betrokken clubs, gemeenten en zendgemachtigden om de mogelijke scenario's voor het komend weekend te bespreken. Dit was ruim voordat Ajax-trainer Frank de Boer zijn standpunt over de wedstrijd van komend weekend liet horen in de interviews na afloop van de wedstrijd."

"Op maandagochtend waren alle betrokken clubs, gemeenten en zendgemachtigden het er over eens dat - door de wedstrijden van beide titelkandidaten gelijktijdig te laten beginnen – er sprake is van het meest sportieve en spannende scenario in de ontknoping van de Eredivisie. Tevens heeft de gemeente Amsterdam laten weten dat 16.30 uur het meest optimale aanvangstijdstip is op het gebied van openbare orde en veiligheid. Op basis van dit overleg heeft de KNVB besloten de wedstrijd tegelijk te laten beginnen met PSV-Feyenoord", stelt de bond.

Als Feyenoord punten morst in Eindhoven, is Ajax bij winst op ADO Den Haag zeker van de landstitel.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen