Argentijnse bondscoach: "Messi is onvervangbaar"

14 april 2014, 15:11

Bondscoach Alejandro Sabella van Argentinië doet er in aanloop naar het wereldkampioenschap in Brazilië niet moeilijk over. In een interview op de website van de FIFA geeft hij toe dat zijn team vooral afhankelijk is van één man: Lionel Messi. De vedette van FC Barcelona is onvervangbaar, weet Sabella.

"We hebben een aantal wedstrijden zonder 'Leo' gespeeld, maar het is een feit dat hij onvervangbaar is", luidt de opvallend eerlijke tekst van Sabella. "Er is geen club of land in de wereld die hetzelfde gespeeld met of zonder Messi. We zijn dusdanig afhankelijk van hem, dat we het direct merken als hij er niet is."

"Mochten we het zonder Messi moeten stellen, dan moeten we per wedstrijd bekijken hoe we het doen", vervolgt Sabella. "We hebben daar natuurlijk wel ideeën over. Hij ontbrak vorig jaar augustis ook in de oefenwedstrijd in Rome tegen Italië, net zoals Sergio Agüero. Aan die situatie hebben we ons ook weten aan te passen, we wonnen met 1-2. Het zal nooit hetzelfde zijn zonder hem, maar indien nodig kunnen we ermee omgaan."

Argentinië zit het komende WK in een groep met Bosnië-Herzegovina, Nigeria en Iran. Niet bepaald een zware poule, maar Sabella wil niet te veel naar de tegenstanders kijken. "Wij zijn zelf onze grootste vijand. Als wij goed spelen, kunnen we deze groep makkelijker maken dan hij is. Zo niet, kan het heel lastig worden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen