AZ en Van Basten akkoord over contract tot 2016

18 april 2014, 10:18

Wat vanochtend al uitlekte, is nu door de club bevestigd: Marco van Basten wordt de nieuwe trainer van AZ. Beide partijen hebben een mondeling akkoord bereikt over een contract voor twee seizoenen, tot de zomer van 2016. Van Basten komt over van sc Heerenveen en was eerder coach van Ajax en het Nederlands elftal.

In een verklaring op de clubsite laat AZ weten de laatste formaliteiten met Van Basten de komende dagen worden afgerond. Daarna kan de Utrechter officieel worden gepresenteerd als opvolger van Dick Advocaat.

Met Van Basten heeft AZ opnieuw een grote naam gestrikt als hoofdcoach. De afgelopen jaren zaten Co Adriaanse, Louis van Gaal, Ronald Koeman, Gertjan Verbeek en Dick Advocaat al op de bank in Alkmaar.

Van Basten was één van de beste voetballers die Nederland ooit gehad heeft en won met Oranje het EK van 1988. Hij werd topscorer van dat toernooi en scoorde fraai in de finale tegen Rusland. Als coach deed Van Basten ervaring op bij Jong Ajax, waarna hij in 2004 in het diepe werd gegooid bij het Nederlands elftal. Hij maakte het WK van 2006 en EK 2008 mee, daarna ging de oud-spits aan de slag bij Ajax. Na amper één jaar vertrok hij uit Amsterdam, bij sc Heerenveen kreeg hij in de zomer van 2012 een nieuwe kans als coach in de Eredivisie. Hij kende twee prima jaren in Friesland, maar maakte in januari bekend in de zomer te vertrekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen