Van Basten mogelijk in play-offs tegen AZ: "Lastige situatie"

18 april 2014, 13:35

Nu duidelijk geworden is dat Marco van Basten de nieuwe coach van AZ wordt, ontstaat mogelijk een pikante situatie. Als de stand van de Eredivisie zo blijft, staan zijn huidige werkgever sc Heerenveen en zijn nieuwe club AZ namelijk tegenover elkaar in de eerste ronde van de play-offs om een Europa League-ticket.

Als Van Basten volgend seizoen met AZ actief wil zijn in Europa, moet hij dus hopen dat de Alkmaarders winnen van sc Heerenveen. "Ik had de vraag wel verwacht, maar heb nog geen goed antwoord paraat", zegt Van Basten bij de NOS over het naderende 'probleem'. "Het is natuurlijk een lastige situatie, maar ik denk dat alle trainers hun werk bij de club waar ze in dienst zijn zo goed mogelijk willen afmaken. En dat wil ik dus ook bij Heerenveen."

Van Basten is bezig aan zijn tweede seizoen in Friesland. Hij maakte in januari bekend dat hij deze zomer zou vertrekken en is blij dat hij aan de slag kan bij AZ. "AZ is een goede club, met een stevige organisatie die zich de laatste jaren heeft ontwikkeld tot een stabiele factor in de top zes in Nederland. Nadat ik had aangegeven bij Heerenveen te stoppen aan het eind van het seizoen, bleef het lang stil. Maar toen AZ deze week belde, waren we er redelijk snel uit. Het ziet er goed uit, het gevoel is goed bij mij. Vandaar nu deze samenwerking."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen