PEC Zwolle en eigen fans bezorgen Ajax rampavond

20 april 2014, 20:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voor het eerst in de clubgeschiedenis heeft PEC Zwolle de KNVB Beker gewonnen. In een nu al historische finale werd Ajax, de grote favoriet, met 5-1 verslagen. Ajax kwam al na twee minuten op voorsprong, maar daarna ging op én naast het veld alles mis voor de landskampioen. Fans brachten de club zwaar in diskrediet door vuurwerk op het veld te gooien, wat ertoe leidde dat het duel 25 minuten moest worden onderbroken. Na die pauze denderde PEC Zwolle op indrukwekkende wijze over de lamgeslagen Amsterdamse ploeg heen.

Iedereen zonder Ajax-hart zal PEC Zwolle de prijs van harte gunnen. Niet alleen omdat het een sympathieke club is, maar vooral ook door het gedrag van de Amsterdamse fans in de Kuip. Een groepje supporters benadeelde de eigen club enorm door in de openingsfase brandend vuurwerk op het veld te gooien. De eerste keer leidde dat al tot een onderbreking van de wedstrijd, maar bleven de spelers op het veld. Toen het enkele minuten later nog een keer gebeurde, dirigeerde scheidsrechter Bas Nijhuis de spelers naar de kleedkamers.

vuurwerk

vuurwerk

Het woord dat in de, door de onderbreking totaal 72 minuten durende, eerste helft door de Kuip galmde was 'karma'. Hoewel de spelers niets konden doen aan hetgeen op de tribune gebeurde, zal iedereen zonder Ajax-hart vinden dat de club in deze finale kreeg wat het verdiende. Dat is vervelend voor de Amsterdamse selectie en ook trainer Frank de Boer, die de KNVB Beker als coach nog nooit won, maar wel de realiteit.

supporters

supporters

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen