Streppel: "Dit geeft veel voldoening, fantastisch moment"

21 april 2014, 17:01   Bijgewerkt: 21 april 2014, 17:44

"Geweldig, als je weet hoe hard we hiervoor hebben gewerkt", reageerde coach Jurgen Streppel op het kampioenschap van Willem II - en de bijbehorende promotie naar de Eredivisie - tegenover FOX Sports. De Tilburgers verzekerden zich maandag van de titel in de Jupiler League na een 4-0 zege op Telstar en het gelijkspel van concurrent FC Dordrecht bij FC Den Bosch (1-1).

"Het is een knappe prestatie dat we zo terugkomen uit een jaar van degraderen", vervolgde Streppel. "We hebben een nieuwe selectie samengesteld. Dat heb ik niet alleen gedaan uiteraard, maar met de hele technische staf en scouting. En dan geeft dit veel voldoening, een fantastisch moment."

Streppel gaf zijn spelers de volledige credits. "Zij hebben het zelf gedaan. Als trainer kan je nog zoveel willen, uiteindelijk doen zij het. We gaan nu de bitterballen klaarzetten en een feestje vieren. Een biertje? Die kans zit er wel in, ja", glimlachte de oefenmeester tot slot.

Ruud Boymans was met twee doelpunten de matchwinner in de kampioenswedstrijd. De van AZ gehuurde aanvaller zat tot de laatste seconde in spanning, aangezien een tweede doelpunt van Dordrecht tot het uitstellen van het titelfeest zou hebben geleid. "En dus ben je bang dat het nog fout gaat in Den Bosch. Zoiets is immers wel vaker gebeurd, maar gelukkig niet bij ons", aldus Boymans. Hij weet nog niet of hij na de zomer ook nog in Tilburg actief is. "Ik voel me goed bij Willem II, maar wellicht heb ik nog toekomst bij AZ, nu daar een nieuwe coach komt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen