Heracles hoopt op 'mooi feest' gaat iedereen fouilleren

22 april 2014, 16:26

Iedereen die een kaartje heeft voor de wedstrijd Heracles Almelo-Ajax wordt zondag, bij het betreden van het Polman Stadion, gefouilleerd. Dat is besloten naar aanleiding van de gebeurtenissen in de bekerfinale, waarin fans van Ajax erin slaagden om vuurwerk naar binnen te krijgen. Heracles Almelo wil een goede gastheer zijn en zal Ajax-supporters gewoon toelaten, maar hoopt dat de fans zich zullen gedragen.

De verwachting is dat fans van Ajax verspreid over het hele stadion zullen zitten. "Ook wij hebben gezien dat er met name via Marktplaats – in strijd met de regels – kaarten worden aangeboden. De controle hierop, met identificatie enzovoort, is voor de wedstrijd nauwelijks uitvoerbaar", zegt directeur Nico-Jan Hoogma van Heracles Almelo eerder al op de clubsite. "Wij gaan er echter vanuit dat iedereen hiermee verstandig omgaat."

"De band met Ajax is ook onder de supporters goed en met z'n allen moeten we er een mooi feest van maken om heel Nederland en ver daarbuiten te laten zien dat er ook zonder incidenten een goed voetbalfeest mogelijk is. Wij zijn gastvrij, een goede gastheer, en wij verwachten dat alle supporters en sponsoren zich ook als goede gasten gaan gedragen. Dan ben ik ver van overtuigd dat het een mooie middag wordt", besluit hij.

Ajax heeft in Almelo aan één punt genoeg om voor de 34ste kampioen van Nederland te worden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen