Groundsman Kuip lacht weer: veld beste van Nederland

24 april 2014, 19:25

Erwin Beltman, de groundsman van Stadion De Kuip, kan weer lachen. Het veld van Feyenoord werd donderdag uitgeroepen tot beste van de Eredivisie. Vier dagen geleden kreeg de Rotterdamse grasmat nog een aantal flinke vuurwerkbommen te verwerken, in de bekerfinale tussen PEC Zwolle en Ajax.

"Ik hoop nooit meer zoiets mee te maken", zegt Beltman tegen Feyenoord.nl, doelend op de gebeurtenissen van afgelopen zondag. De groundsman heeft met zijn team de afgelopen dagen hard gewerkt om de schade te herstellen. "Op alle plekken die verschroeid waren groeit nu weer gras. Alle kuilen zullen aanstaande zondag bij de wedstrijd tegen Cambuur verdwenen zijn en op televisie zal je niets meer zien van deze plekken."

De jaarlijkse veldentest wordt georganiseerd door de Vereniging van Contractspelers (VVCS). De aanvoerders van alle Eredivisieclubs geven elke week, mits zij een uitwedstrijd hebben gespeeld, een cijfer voor het desbetreffende veld. De grasmat van Feyenoord is twee speelrondes voor het einde niet meer van de koppositie te stoten, met een gemiddelde beoordeling van 4,3 punten op de schaal van 5.

De VVCS maakt na het seizoen de volledige uitslag bekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen