Ajax start met rouleersysteem bij trainers

Ger
25 april 2014, 08:34

Ajax gaat in de jeugdopleiding een rouleersysteem hanteren bij de trainers. De Amsterdamse club wil niet langer een coach vast op een team zetten. "Omdat we spelers, maar ook trainers, bewust willen maken: je moet spelers beter maken", legt hoofd jeugdopleiding Wim Jonk uit in De Telegraaf. "Het gaat in de opleiding niet om het team, maar om de ontwikkeling van het individu."

De Volendammer beseft dat bij de trainers een omslag in het denken noodzakelijk zal zijn. "Ze zijn verantwoordelijk voor een groep spelers. Ze begeleiden spelers, bekijken beelden en praten met ze. Daardoor krijg je een mentor-relatie. Ze krijgen een groep uit Onder 19, Onder 18 en Onder 17. Het wordt een mix, die karakterologisch en voetbaltechnisch bij een trainer past."

De Amsterdammers stoppen momenteel jaarlijks rond de zeven miljoen euro in de jeugdopleiding. Jonk zou het toejuichen als het bedrag omhoog gaat. "We hebben nog veel meer nodig. Het besef dat het loont om in je jeugdopleiding én samenwerkingen als Ajax Cape Town en de amateurclubs te investeren, moet er zijn."

"Uiteindelijk streven we ernaar bij Ajax een eigen school te krijgen", verklapt Jonk. "Een totaalopleiding aanbieden is nu echter nog toekomstmuziek."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen