Blind gunt ontvangst kampioensschaal aan De Jong

25 april 2014, 17:13

Ajax heeft komende zondag tegen Heracles Almelo aan een remise genoeg om de landstitel in de wacht te slepen. Daley Blind zal de captain van de Ajacieden zijn tijdens de wedstrijd in Almelo. Desondanks gunt Blind zijn ploeggenoot Siem de Jong het om de schaal uiteindelijk in ontvangst te mogen nemen.

"Die schaal neemt Siem in ontvangst. Hij is onze echte aanvoerder", zegt Blind in aanloop naar Heracles-uit tegen het Algemeen Dagblad. De linksachter annex controlerende middenvelder draagt de aanvoerdersband vanwege de absentie van de Jong en Niklas Moisander en hij vindt het een eer: "Het is niet de eerste keer, maar het blijft bijzonder. Aanvoerder zijn van Ajax geeft wel een heel speciaal gevoel", aldus de 24-jarige Blind.

Blind hoopt dat Ajax de kater van de dramatisch verlopen bekerfinale tegen PEC Zwolle (5-1 verlies) kan wegspoelen tegen Heracles. "Echt alles ging zo'n beetje fout. Zoiets wil je nooit meer meemaken. Een smetje op een succesvol seizoen. Die nederlaag zal ik zeker niet vergeten. Maar kampioen worden, daar gaat het om. En dat doe je niet in één wedstrijd", weet Blind, die tevreden zegt te zijn over zijn prestaties in dit seizoen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen