Blind volgt Bony op als winnaar Gouden Schoen

5 mei 2014, 07:58   Bijgewerkt: 5 mei 2014, 09:01

Daley Blind was dit seizoen de beste voetballer van de Eredivisie. De international van Ajax is winnaar geworden van de Gouden Schoen, de prijs voor de beste speler van de jaargang. Dat meldt De Telegraaf, één van de initiatiefnemers van de prijs. Vorig seizoen ging de onderscheiding naar Wilfried Bony.

"Ik ben heel trots op mijzelf en op mijn ploeg. We hebben het als team toch weer laten zien door voor de vierde keer op rij kampioen te worden. Ook over mijn eigen prestatie kan ik heel tevreden zijn. Ik heb de lijn doorgetrokken van vorig jaar. Dit is voor mij opnieuw een heel mooi seizoen geworden met de Gouden Schoen als fantastische bekroning", zegt Blind op de website van zijn management, Sport Promotion, over zijn prijs.

Blind kreeg in de uitverkiezing net iets meer punten dan Lex Immers (Feyenoord) en Cambuur-spelers Martijn van der Laan en Ramon Leeuwin. Deze drie spelers zijn gelijk geëindigd op de tweede plaats en ontvangen allen een zilveren schoen. De winnaars krijgen hun prijs uitgereikt tijdens het gala van spelersvakbond VVCS.

Het is de vierde keer in zes jaar dat een Ajacied de Gouden Schoen wint. Jan Vertonghen was in 2012 de beste, in 2010 en 2008 ging de prijs voor beste speler naar respectievelijk Luis Suarez en John Heitinga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen