Viergever: "Jongensdroom om ooit bij Ajax te spelen"

24 mei 2014, 17:10

Nick Viergever tekende zaterdag een contract voor vier jaar bij Ajax en daarmee is voor hem een droom in vervulling gegaan. "Als kleine jongen was Ajax, na Sparta waarvoor ik speelde, mijn favoriete club. Het was een jongensdroom om ooit bij Ajax te spelen. Dat het nu eindelijk werkelijkheid is geworden, is mooi", zegt de verdediger op Ajax.nl.

Viergever is afkomstig van AZ, waar hij de afgelopen vier jaar actief was. "Voor mij was Ajax in Nederland de beste optie", vervolgt de mandekker. "Bij deze club denk ik nog veel progressie te kunnen maken. Twee jaar geleden had ik een superjaar bij AZ, daarna kreeg ik een dipje maar daar ben ik sterker uit gekomen. Ook heb ik nu meer bagage dan twee jaar geleden, doordat ik aanvoerder was van AZ, door de vele Europese wedstrijden die we met AZ hebben gespeeld maar ook door het ontslag van de trainer. Die ervaringen hebben mij sterker gemaakt."

Viergever wil een vaste waarde worden bij Ajax. Daarnaast hoopt hij zich terug in de kijker te spelen bij Oranje. "Tijdens het eerste jaar van bondscoach Louis van Gaal heb ik bij het Nederlands elftal gezeten en zelfs één wedstrijd gespeeld. Ik ging ervoor om ook nu bij de selectie te zitten, maar dat is niet gelukt. Mijn nieuwe doelstelling wordt het EK van 2016."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen