'Trainingscomplex AZ in Zaanstad onrechtmatig'

12 juni 2014, 08:22

De op handen zijnde verhuizing van het trainingscomplex van AZ naar Zaanstad is onrechtmatig, vindt de gemeente Alkmaar. De Noord-Hollandse stad liet dat dinsdag weten bij een persverklaring.

De gemeente Alkmaar meent dat de beide andere partijen zich nooit aan elkaar hadden mogen verbinden in de wetenschap dat de kwestie rond de verhuizing van AZ's trainingscomplex nog bij de rechter ligt.

AZ en Zaanstad bezegelden dinsdag op feestelijke wijze de overeenkomst die zij afgelopen vrijdag ondertekenden. Nog diezelfde dag dagvaardde de gemeente Alkmaar AZ en dwong het een voorvonnis af waarin de rechter Zaanstad en AZ in afwachting van de zaak verbood de aangekondigde overeenkomst te bekrachtigen. De handtekeningen waren op dat moment echter al gezet.

De gemeente Alkmaar is van mening dat AZ handelt in strijd met afspraken die het in 2011 met de voetbalclub maakte. Gemeente en club spraken toen af dat het nieuwe trainingscomplex van AZ zou worden ontwikkeld aan de Alkmaarse westrand. Directeur voetbalzaken Ernest Stewart en oud-algemeen directeur Toon Gerbrands ondertekenden het document namens AZ. De zaak dient op 22 juni.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen