Oranje treft Griekenland of Costa Rica in eventuele kwartfinale

25 juni 2014, 02:41

De weg van Oranje naar de halve finale van dit wereldkampioenschap lijkt open te liggen. Als de ploeg van bondscoach Louis van Gaal zondag in de achtste finale weet af te rekenen met Mexico, speelt het in de kwartfinale tegen Costa Rica of Griekenland. Dat is dinsdag duidelijk geworden.

Costa Rica eindigde door een doelpuntloos gelijkspel tegen Engeland als eerste in Groep D. Dat is een enorme verrassing, want het land werd kansloos geacht in een loodzware poule met verder Italië en Uruguay. De Midden-Amerikanen, met PSV'er Bryan Ruiz als aanvoerder en smaakmaker, pakten zeven punten in drie wedstrijden. Van Uruguay werd met 3-1 gewonnen, tegen Italië maakte Ruiz het enige doelpunt van de wedstrijd.

Als winnaar van Groep D speelt Costa Rica in de achtste finale tegen Griekenland, dat in extremis de tweede plek in Groep C pakte. De Grieken wonnen met 2-1 van concurrent Ivoorkust, dankzij een omstreden strafschop in blessuretijd. Deze penalty werd versierd en benut door Georgios Samaras, in het verleden actief voor sc Heerenveen. Griekenland, dat in Groep C ruim verloor van Colombia en met tien man een punt uit het vuur sleepte tegen Japan (0-0), strijdt zondag 29 juni in Recife met Costa Rica om een plek bij de laatste acht.

De eventuele kwartfinale van Oranje, tegen Costa Rica of Griekenland, is op zaterdag 5 juli in Salvador.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen