De Boer: "Overwinteren in de CL is altijd een doelstelling"

25 juni 2014, 19:33

Na afgelopen seizoen het vierde landskampioenschap op rij te hebben behaald, startte Ajax vandaag (woensdag) aan het nieuwe seizoen. Coach Frank de Boer gaf op de dag van de eerste training aan dat Ajax dit jaar weer het doel heeft om te overwinteren in de Champions League. De trainer baalt wel van het feit dat Viktor Fischer pas in 2015 lijkt terug te keren van zijn hamstringblessure.

"Het gaat nog wel even duren voordat Viktor weer terug is. Elk duel dat hij voor de winterstop speelt is mooi meegenomen, maar in principe ga ik ervan uit dat we pas na de winterstop weer helemaal op hem kunnen rekenen", sprak De Boer op Ajax.nl over de kwetsuur van de Deense vleugelaanvaller. Naast Fischer en de internationals ontbraken Lasse Schöne, Niklas Moisander en Thulani Serero nog op de training. Zij sluiten maandag aan.

Ajax gaat komend seizoen voor de vijfde landstitel op rij, maar De Boer hoopt ook weer eens furore te kunnen maken in Europa. "Overwinteren in de Champions League zal altijd een doelstelling zijn. Vorig seizoen speelden we met aardig wat spelers die toen weinig eredivisie-ervaring hadden. We zijn nu weer een jaar verder, met een jaar extra ervaring in de benen moet overwintering ook nu weer het doel zijn", aldus de coach van de Ajacieden.

Met de aankopen Richairo Zivkovic, Arkadiusz Milik, Robert Muric en Nick Viergever werd de selectie van Ajax geïnjecteerd met de nodige kwaliteit. De Boer denkt dat zijn spelersgroep al aardig compleet is. "Je weet natuurlijk nooit wat er nog na het WK gaat gebeuren, er kunnen altijd spelers weggaan. Maar daar hebben we al op geanticipeerd door bijvoorbeeld Nick Viergever aan te trekken. Hij kan zowel op linksback, centraal in de verdediging of als verdedigende middenvelder uit de voeten. En met Arkadiusz Milik hebben we een snelle, sterke jongen in huis met een dodelijk linkerbeen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen