Zivkovic houdt Ajax-verwachtingen laag: "Meerjarenplan"

5 juli 2014, 12:53

Het avontuur van Richairo Zivkovic bij Ajax is begonnen. De zeventienjarige spits, die overkwam van FC Groningen, is momenteel met de landskampioen op trainingskamp in Oostenrijk. Op de clubsite zegt de aanvaller dat zijn eerste indrukken bij zijn nieuwe club goed zijn.

"Het kwam goed uit dat we direct in mijn tweede week bij Ajax op trainingskamp gingen", vertelt de jonge spits. "Daardoor leer je de groep en de trainers net even wat sneller kennen. Qua trainingskamp is alles wel zo ongeveer hetzelfde als bij FC Groningen, al is het niveau een stap hoger. Dat doet niets af aan Groningen, want Ajax is een topclub en Groningen een goede subtopper."

Zivkovic maakte vorige week zijn eerste minuten in een oefenduel met SDC Putten. "Het was een mooie ervaring om voor het eerst het Ajax-shirt te dragen in een omgeving met allemaal Ajax-supporters langs het veld. Ik kreeg direct een gevoel van 'Wij zijn Ajax'. Het wachten is nu op mijn officiële debuut. Dat zal minstens zo'n mooi moment worden."

Volgens de spits hoeven er in het eerste jaar nog geen wonderen verwachte te worden van de aanvaller. "Ik stel het verwachtingspatroon voor mijn eerste jaar bij Ajax bewust niet te hoog", legt hij uit. "Natuurlijk heb ik wel ambitieuze verwachtingen, maar die houd ik voorlopig voor mezelf. Ik ben nog zeventien. Dit eerste seizoen zie ik dan ook vooral als een gewenningsjaar. Ajax en ik zijn een meerjarenplan aangegaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen