Penaltykiller Krul: "Blijven staan, goed kijken en vol gaan"

6 juli 2014, 01:12   Bijgewerkt: 6 juli 2014, 01:49

Vraag willekeurige mensen op straat de komende dagen wie de held van Nederland is en iedereen zal, zonder te denken, 'Tim Krul' antwoorden. Vlak voor het verstrijken van de verlenging van het kwartfinale-duel tussen het Nederlands elftal kwam de doelman binnen de lijnen voor Jasper Cillessen en in de strafschoppenserie onderscheidde de goalie zich met twee gekeerde penalty's.

"Ik besef het niet", luidde de eerste reactie van Krul voor de camera's van de NOS. "Je zit de hele wedstrijd op de bank. We hadden kans na kans en moesten gewonnen winnen. Dan moet je er opeens in, pak je twee penalty's en dan sta je in de halve finale van het WK. Hier werk je zes weken naartoe. Je ziet het: je hebt alle 23 spelers nodig. Dit is echt fantastisch", stelt de dolblije goalie van Newcastle United.

Krul wist dat de mogelijkheid er was dat hij erin zou komen bij een strafschoppenserie, maar had dit scenario niet durven dromen: "Ik wist dat de kans bestond dat ik er in zou komen. In de extra tijd begon het al te kriebelen. Dat het dan uiteindelijk zo uitpakt, dat je van de kwartfinale naar de halve finale gaat, dat is een jongensdroom", aldus de penaltykiller, die overigens weinig had aan het vooraf bekijken van de strafschoppen van Costa Rica. "We hebben ze bekeken, maar konden er niet wijs van worden. De kracht is blijven staan, goed kijken en vol gaan."

Het is de kroon op zeven weken werken, vindt Krul: "Met de keepers hebben we in de trainingskampen al zeven weken geoefend. We wisten hoe we het zouden aanpakken", vertelt Krul, die Cillessen complimenteerde met zijn cruciale redding in de verlenging: "Jasper pakte die bal in de laatste minuut, anders kwamen er geen eens penalty's. Dat is ook fantastisch."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen