De Boer geniet van 'volwassen' De Vrij: "Maakt stappen"

7 juli 2014, 22:01

Stefan de Vrij is op het WK een stabiele factor in de defensie en dat is ook Ajax-trainer Frank de Boer niet ontgaan. Volgens de oefenmeester zet de verdediger van Feyenoord grote stappen naar volwassenheid.

Hij is al een groot talent, maar je ziet hem nu ook volwassen worden", zegt de oefenmeester tegen de NOS. "Hij is stappen aan het maken. Hij neemt risico's in zijn acties achterin. Dat deed ik vroeger ook altijd, daar houd ik wel van. Hij probeert altijd voor zijn tegenstander te komen", vervolgde De Boer, die een vergelijk maakt met Joël Veltman. "Ik vind Veltman precies eenzelfde speler."

De Boer roemt de opbouwende kwaliteiten van de verdediger. "Dat is soms wel moeilijk omdat middenvelders niet altijd aanspeelbaar zijn. Er zit echt gevoel in zijn passes "Stefan is een speler die twee stappen vooruit denkt en in de opbouw altijd de bal hebben."

De goede prestaties van De Vrij heeft voor de nodige interesse van buitenlandse clubs gezorgd, maar De Boer durft niet te zeggen of een vertrek verstandig is. "Het hangt alleen af van welke club het is. Ga je daar 100 procent zeker spelen? Je weet dat je bij Feyenoord speelt. Maar wanneer een mooie club komt, moet je wel stevig in je schoenen staan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen