Tweede strafschoppenserie wordt Oranje fataal

10 juli 2014, 00:46   Bijgewerkt: 10 juli 2014, 02:05

Het is over, afgelopen. Vier dagen na de zege op Costa Rica is Oranje niet in geslaagd om opnieuw een tegenstander te verslaan vanaf elf meter. Ook tegen Argentinië stond het na 120 minuten 0-0, waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Ron Vlaar, de beste man van het veld, en Wesley Sneijder misten vanaf elf meter, de Argentijnen bleven foutloos. De Zuid-Amerikanen spelen hierdoor zondag in de finale tegen Duitsland, voor Oranje rest niets meer dan de ondankbare strijd om de derde plaats met gastland Brazilië.

De wereldtitel, waar het land zo van droomde, is dus weg. Weer is het niet gelukt om eindelijk eens een WK te winnen. Dat doet pijn, veel pijn, maar Oranje kan São Paulo met opgeheven hoofd verlaten. Laten we niet vergeten hoe Oranje dit toernooi begon, het werd kansloos gewaand. Na de 5-1 tegen Spanje groeide ineens alles: het vertrouwen, geloof en de trots. Oranje bleef winnen, moeizaam of niet, en dus begon ineens de finale te lonken. Maar die komt er niet, want woensdag in de Arena Corinthians hield het sprookje op.

Na de pauze kwam de Groninger iets meer in het spel voor, maar echt gevaarlijk kon hij niet worden. Tot minuut negentig aanbrak, de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd. Ineens was hij daar, de kans. Robben kreeg de bal mee in het Argentijnse strafschopgebied en leek een finaleplaats op zijn schoen te hebben, maar Javier Mascherano bracht redding met een ultieme tackle. Geen 1-0 voor Nederland dus, maar een verlenging.

Net zoals tegen Costa Rica moest Oranje dus nog een half uur doorspelen en dat deed het met Klaas-Jan Huntelaar in de spits. Hij kwam in de ploeg voor Robin van Persie en leek direct te gaan scoren, maar Robben kon de invaller net niet bereiken. In de verlenging domineerde Oranje licht, maar via invaller Rodrigo Palacio was Argentinië in de 115e minuut angstig dicht bij de beslissende treffer. Hij kopte echter in de handen van Jasper Cillessen, waardoor er weer strafschoppen genomen moesten worden.

In de strafschoppenserie stond niet Tim Krul, maar 'gewoon' Cillessen onder de lat. Oranje had al drie keer gewisseld en dus mocht de Ajacied opgaan voor zijn moment van glorie. Dat kwam er niet, vanaf de eerste strafschop ging het mis. Uitgerekend Ron Vlaar, met afstand de beste man van het veld, miste. Nadat daarna ook Wesley Sneijder de Argentijnse doelman Sergio Romero op zijn weg vond, was het over. De Argentijnen maakten geen fout en nadat de vierde strafschop achter Cillessen gevlogen was, bleef Oranje ontluisterd achter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen