Löw: "Wereldtitel resultaat van tien jaar hard werken"

Ger
14 juli 2014, 08:41   Bijgewerkt: 14 juli 2014, 09:04

Bondscoach Joachim Löw zette zondag in Rio de Janeiro de voorlopige kroon op een lang proces bij de Duitse ploeg. In de WK-finale werd Argentinië door een doelpunt van invaller Mario Götze in de verlenging met 1-0 verslagen.

De inmiddels 54-jarige Löw kwam in 2004 bij de nationale ploeg terecht als assistent van Jürgen Klinsmann. Na de derde plaats op het WK in eigen land kreeg hij twee jaar later de touwtjes volledig in eigen hand. Löw zette de lijn van Klinsmann voort en liet Duitsland met een nieuwe generatie internationals verzorgd en aanvallend voetbal spelen. Een prijs bleef aanvankelijk uit, maar in Brazilië was het dan toch raak.

"Dit is het resultaat van tien jaar hard werken. We hebben steeds progressie gemaakt en hebben nu ook die laatste stap gezet", aldus Löw. "Het is absoluut een verdiende wereldtitel. Over het hele toernooi gezien waren wij het beste team. Het is geweldig dat we als eerste Europese land op Zuid-Amerikaanse bodem wereldkampioen zijn geworden."

Volgens Löw is de rek bij Duitsland er zeker nog niet uit. "Deze ploeg heeft nog toekomst, is jong en kan nog vele jaren vooruit. Daarnaast waren diverse spelers, zoals Ilkay Gündogan en Marco Reus, er door blessures niet eens bij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen