Huistra: "Groningen zal Aberdeen niet onderschatten"

17 juli 2014, 16:13

FC Groningen begint vanavond (donderdag) in Schotland aan het eerste Europese avontuur in zeven jaar tijd. Pieter Huistra, oud-trainer van De Trots van het Noorden, verwacht dat Aberdeen in het voordeel is. Die ploeg speelde al twee wedstrijden in de eerste voorronde van de Europa League.

"Nederlandse clubs zijn op dit moment niet fit en hebben geen wedstrijdritme", zegt Huistra, momenteel zonder club, tegen de Schotse BBC. "FC Groningen weet wat Aberdeen kan en zal ze niet onderschatten. Toch is Aberdeen, door de wedstrijden die ze al in de benen hebben, in het voordeel."

Groningen behaalde Europees voetbal daar een sterke eindspurt, weet Huistra. "Ze begonnen met heel aanvallend voetbal, maar stonden bijna onderaan. Toen ze verdedigender gingen spelen en vanuit de counter probeerden toe te slaan, klommen ze op de ranglijst. Ik denk dat ze tegen Aberdeen direct verdedigend starten. Groningen heeft een goeie ploeg, met heel veel potentie. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de wedstrijden, omdat beide teams wat dat betreft in evenwicht zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen