Gouden Bal-jurylid verklaart keuze voor Messi

18 juli 2014, 20:50

Er werd afgelopen dagen nogal verbaasd gereageerd op het feit dat Lionel Messi de Gouden Bal, de prijs voor de beste speler van het WK, heeft ontvangen. Voormalig Liverpool-manager Gerard Houllier, één van de juryleden, geeft tekst en uitleg.

"Ik begrijp dat het verrassend is, aangezien mensen zich alleen maar de tweede helft van Lionel Messi in de finale herinneren", begint Houllier zijn uitleg in Le Monde. "Wij, de commissie, kijken echter naar alle wedstrijden en zijn daarbij tot de conclusie gekomen dat hij de meest belangrijke speler voor zijn elftal is geweest. Messi heeft bovendien de finale gespeeld. Dat was één van de eisen om in aanmerking te komen."

"Daarnaast is Messi in de eerste vier wedstrijden meer dan beslissend geweest en in de halve finale tegen Nederland nam - en benutte - hij de eerste penalty in de strafschoppenserie", vervolgt Houllier. "We laten ook meewegen dat hij aanvoerder was van een elftal dat als een eenheid heeft gespeeld, iets wat we al lange tijd niet meer hadden gezien van de Argentijnen. Hij had meer dan een sleutelrol in het team. Wat mij betreft verdient Messi de Gouden Bal volledig, aangezien hij zijn elftal naar de finale heeft geleid."

Arjen Robben, Thomas Müller en James Rodriguez werden grotere kansen voor de Gouden Bal toegedicht. Houllier: "Maar Robben was niet zo dragend voor zijn elftal als Messi dat voor zijn ploeg was en Rodriguez is niet ver genoeg gekomen in het toernooi", aldus de Fransman. Colombia verloor in de kwartfinale van gastland Brazilië. Volgens Houllier was Müller de andere topkandidaat voor de onderscheiding. Hij denkt echter dat Messi een beter toernooi heeft gespeeld en bovendien meer bepalend is geweest voor Argentinië dan Müller voor Duitsland, ook al werd laatstgenoemde met zijn elftal wereldkampioen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen