Ajax met sterk elftal tegen Benfica: "Dominant spelen"

25 juli 2014, 23:49

Ajax oefent morgen (zaterdag) in het kader van de Eusébio Cup tegen Benfica. Frank de Boer, de coach van de Amsterdammers, wil allerminst spreken van een wedstrijd om des keizers baard. Hij zal in de sterkst mogelijke formatie aantreden tegen Benfica, dat ook op volle oorlogssterkte voor de dag zal komen.

"Als je een prijs wilt pakken, stel je de beste elf op", zegt De Boer op Ajax.nl over het treffen met de Portugese kampioen. Het is het laatste duel van de oefencampagne van de Ajacieden, die volgende week zondag alweer om de Johan Cruijff Schaal strijden met bekerwinnaar PEC Zwolle. De Boer wil deze wedstrijd met een goed gevoel ingaan en de wedstrijd tegen Benfica is daar een goed middel voor. "Cruciaal is wel een erg zwaar beladen woord, maar ik wil dit natuurlijk wel goed afsluiten."

"90 procent van de opstelling van morgenavond zal ook tegen PEC Zwolle op het blaadje staan", sprak De Boer. "We spelen morgen tegen een goede en mooie tegenstander. We zijn goed voorbereid en spelen in het mooie stadion van een finalist van de laatste UEFA Europa League. We zien daar naar uit. En zijn er ook klaar voor denk ik. Het wordt hopelijk een mooie wedstrijd."

"Ajax probeert er altijd een mooie wedstrijd van te maken. En dominant te spelen. Met respect naar de tegenstander. Benfica maakt Europees gezien altijd een sterke indruk. De club is zeker in eigen huis moeilijk te verslaan. Niemand vindt het fijn om tegen Benfica te spelen. Of het nu FC Barcelona is of een Engelse of Duitse club; Benfica doet er vaak weinig voor onder. Ik hoop dat we Benfica hooguit later tegenkomen in de Champions League. Dat betekent namelijk dat we samen zijn doorgegaan. Het duel van morgen is ook een mooie ervaring voor de spelers. Ik verwacht eerlijk gezegd een attractieve wedstrijd, met twee ploegen die voor de winst zullen gaan."

De ontmoeting in het Estádio da Luz wordt zaterdag om 20.45 uur afgetrapt.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen