Bayern met uitblinker Lewandowski wint Telekom Cup

27 juli 2014, 23:41   Bijgewerkt: 28 juli 2014, 00:19

Bayern München heeft zondag beslag gelegd op de Telekom Cup. Grote man bij de landskampioen van Duitsland was nieuwkomer Robert Lewandowski. De Pool maakte twee doelpunten bij de 3-0 zege op VfL Wolfsburg.

De wedstrijd in de Imtech Arena in Hamburg was al na twintig minuten beslist. Lewandowski opende het bal door na vier minuten een kopbal raak achter Wolfsburg-doelman Grün. Vervolgens was het aan Sebastian Rode, een andere nieuwkomer bij Bayern, die met een schuiver de score verdubbelde. Lewandowski maakte na twintig minuten zijn tweede met een schot vanaf rand zestien.

Bij tegenstander VfL Wolfsburg ontbrak Bas Dost, maar stond oud-PEC Zwolle-middenvelder Mateusz Klich in het basiselftal. Bij Bayern ontbraken de WK-gangers.

Hamburger SV verzekerde zich eerder op de avond van de derde plek, door in de troostfinale Borussia Mönchengladbach met 3-1 te verslaan.