Blinde sportpsycholoog helpt Boilesen met blessureleed

30 juli 2014, 12:09

Nicolai Boilesen hoopt voor de verandering dat hij komend seizoen niet geteisterd zal worden door blessures. De linksachter van Ajax ondervond de afgelopen seizoen veel hinder van fysieke ongemakken, maar begint topfit aan de nieuwe voetbaljaargang, die komende zondag afgetrapt wordt met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PEC Zwolle.

"Zo lang ik in Nederland speel, zal ik in verband worden gebracht met mijn blessures", zegt de 22-jarige Boilesen in het Algemeen Dagblad. Door zijn blessureleed kwam hij de afgelopen seizoen respectievelijk zes, vier, nul en twintig wedstrijden in actie voor Ajax. Hij werd geholpen door Scandinavische topmedici, waaronder de blinde sportpsycholoog Søren Holmgren. "Eén van de meest inspirerende mensen die ik ooit heb ontmoet", zegt de linksachter over hem.

Boilesen had erg veel baat bij de hulp van de psycholoog: "Machowereld of niet, ik vind dat je alles moet aanpakken om een betere voetballer te worden, of dat nu yoga is of een mentale coach. Ik heb nooit twijfels gekend over een terugkeer, maar als je anderhalf jaar stilgestaan hebt, gebeurt er wel wat in je hoofd als je een sprint van dertig meter trekt. Ik had bepaalde hulpmiddelen nodig om niet na te denken als ik zou sprinten. Ook na de training, als ik al vermoeid was, moest ik toch nog sprintjes trekken. Alleen maar om te zien dat er niets gebeurde. Ik kreeg vertrouwen in mijn hamstring", aldus de Deense vleugelverdediger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen