Uitgekleed Feyenoord wacht loodzware opdracht in CL

30 juli 2014, 15:20

Het kwalificatietoernooi voor de Champions League blijkt doorgaans een nauwelijks te doorbreken barrière voor Nederlandse clubs. De staat van dienst van ons land in de voorrondes van het kampioenenbal is bijzonder matig. Het uitgeklede Feyenoord krijgt de pittige opdracht om in de derde voorronde ten koste van het Turkse Besiktas af te rekenen met de teleurstellende resultaten van Nederlandse clubs. Vanavond (20.00 uur) staat in De Kuip deel één van de confrontatie op de rol.

Voortekenen zijn allesbehalve goed

Feyenoord zelf heeft al bijna zes jaar geen ronde overleefd in Europa. In 2008 werd het Zweedse Kalmar FF geëlimineerd door de club uit Rotterdam-Zuid. Sindsdien zijn de Europese prestaties van Feyenoord ronduit matig te noemen. In de seizoenen 2009/2010 en 2011/2012 speelden de Kuipbewoners zelfs geen Europees voetbal. Van de laatste twaalf wedstrijden in Europese competitie, verloor Feyenoord er maar liefst tien.

Uitgekleed Feyenoord gaat ervoor: "We zijn er aan toe"

Feyenoord was het afgelopen WK de hofleverancier voor het Nederlands elftal. Een aantal spelers van de Rotterdamse club presteerde meer dan verdienstelijk in Brazilië, maar juist deze spelers zijn weggekaapt door buitenlandse clubs. Daryl Janmaat (Newcastle United), Bruno Martins Indi (FC Porto) en Stefan de Vrij (Lazio) werden verkocht, terwijl ook Graziano Pellè (Southampton) niet meer in De Kuip te bewonderen is. De CL-opdracht van Feyenoord lijkt zodoende met de dag lastiger te worden.

Besiktas is op papier een zeer lastig te nemen horde, maar Fred Rutten ziet het treffen met de Turken met vertrouwen tegemoet: "Besiktas heeft een aantal wisselingen ondergaan en zit in een soortgelijke situatie als wij. Ik zie geen favoriet voor deze wedstrijd, maar wij gaan voor de winst", aldus de kersverse Feyenoord-coach. "Wij hebben Besiktas goed geanalyseerd. Elk team heeft zwaktes, daar proberen wij gebruik van te maken", vervolgt hij. Waarschijnlijk opteert Rutten voor jongeling Rick Karsdorp in de startopstelling, aangezien Khalid Boulahrouz nog niet meer dan 45 minuten kan spelen.

Het treffen van vanavond (20.00 uur) tussen Feyenoord en Besiktas staat onder leiding van de Italiaanse arbiter Luca Banti. De return in het Ataturk Olympisch Stadion staat precies een week later op het menu. Feyenoord moet Besiktas verslaan om minimaal een ticket voor de groepsfase van de Europa League en maximaal een toegangsbewijs voor de poulefase van de Champions League te grijpen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen