PEC Zwolle snapt KNVB niet en is 'boos en teleurgesteld'

30 juli 2014, 16:31

PEC Zwolle is niet gediend van de handelswijze van de KNVB. De Nederlandse voetbalbond heeft via een sponsor gratis kaarten weggegeven voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, die komende zondag in de Amsterdam ArenA gespeeld wordt. De Zwolse club kan niet geloven dat haar eigen fans 42,50 euro moeten betalen voor een verplichte auto- of buscombiregeling, terwijl mensen via een actie van een supermarkt gratis naar de wedstrijd kunnen.

PEC Zwolle heeft 600 tickets weten te slijten voor de combiregeling, maar denkt dat ongeveer 1.400 supporters gebruik maken van supermarktactie. Omwille hiervan is de club furieus op de KNVB. De bekerwinnaar heeft om opheldering gevraagd. "We zijn boos en teleurgesteld", sprak technisch directeur Gerard Nijkamp tegen de NOS over de situatie: "Onze supporters moeten de wedstrijd van zondag bezoeken met een bus-autocombi en via de supermarkt kan men de wedstrijd ook gratis bezoeken. Dat rijmt niet met elkaar."

"In principe is het natuurlijk hartstikke goed dat het stadion vol komt, want dat hoort bij zo'n affiche. Maar dan moet je aan de voorkant wel goed communiceren hoe je naar je PEC Zwolle-supporters kijkt. Dat wordt echt als een bus-autocombi neergezet, waarin er dus geen ruimte is om aan een andere manier aan kaarten te komen", bromt Nijkamp, die beseft dat de fans nu teleurgesteld zijn. "Wij hadden natuurlijk ook graag gezien dat er meer supporters volgens een andere regeling naar Amsterdam zouden kunnen afreizen om die wedstrijd te zien. Nu blijft het op zeshonderd en gelukkig wordt het tweeduizend, want het stadion moet vol. Maar dit is niet de manier zoals het hoort."

PEC Zwolle heeft een open brief naar de KNVB gestuurd, waarin het duidelijk maakt dat het niet te spreken is over de constellatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen